Aineisto-ohje

Valmista aineistoa tuottaessasi kannattaa tutustua alla olevaan ohjeistukseen, jotta lopputulos olisi paras mahdollinen .

Toivomme aineiston toimittamista PDF-muotoisena. Voit lähettää valmiin aineiston osoitteeseen pirjo(at)tpesonen.fi tai voit tuoda sähköisen aineiston myös esimerkiksi CD:llä tai muistitikulla. Suurten tiedostojen (yli 30 MB) lähettämiseen kannattaa käyttää tiedostojen jakopalvelua (esim. Dropbox).

Vastaamme mielellämme kaikkiin aineiston lähettämiseen liittyviin kysymyksiin! Ota yhteyttä mikäli epäröit ainestosi kanssa. Haluamme, että jokainen painotyö onnistuu parhaalla mahdollisella tavalla ja sen vuoksi annamme tarvittaessa ohjeita ja vinkkejä, joiden avulla painoaineisto varmasti onnistuu!

Muistathan, että tilaaja on vastuussa lähettämänsä aineiston oikeellisuudesta! Muutosten tekeminen aineistoon ei ole enää mahdollista kun paino on aloitettu.

Painovalmis aineisto?

Painovalmiiseen aineistoon ei tarvitse tehdä muutoksia. Jos aineisto ei ole sellaisenaan painokelpoinen, veloitamme lisämaksun aineistoon tekemistämme muokkauksista.

Painovalmiissa aineistossa on huomioitu muun muassa se, että aineisto on oikeassa koossa (1:1) ja siinä on tarvittavat leikkuuvarat (3 mm).

Aineistossa tulee olla riittävät marginaalit. Marginaaleja määriteltäessä tulee huomioida myös mahdollinen sidonta.

Kuvatiedostojen resoluution tulisi olla 300 dpi.

Kuvien laatu on hyvä tarkastaa katsomalla niitä 100 %:n kokoon zoomattuna. Jos kuva näyttää epäskarpilta tai muuten huonolaatuiselta, se todennäköisesti on sitä myös lopullisessa painotuotteessa.

Jotta painetun tuotteen värit vastaisivat mahdollisimman hyvin ruudulla nähtyjä, väriavaruutena suositeltavin muoto on CMYK (profiilina FOGRA39).

Painotuotteesta riippuen esitysgrafiikka-, taulukkolaskenta- ja tekstinkäsittelyohjelmilla (esim. PowerPoint, Word) tehdyt aineistot eivät välttämättä ole sellaisenaan painokelpoisia. Asia kannattaa varmistaa etukäteen.